Γαστρονομία

Γαστρονομία

Ο γαστρονομικός πλούτος της Πάτμου είναι ανεξάντλητος, περιλαμβάνοντας μία μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, συνταγών και εδεσμάτων, που μπορούν να χαρίσουν στον εκάστοτε επισκέπτη ακόμη μία μοναδική εμπειρία.

Ντόπια λαχανικά, φρούτα, οι γνωστές τοπικές τυρόπιτες Πάτμου (σε σχήμα τάρτας) με γέμιση τοπικών τυριών, τα γεμιστά καλαμάρια, το ανθόνερο, το μυρωδάτο ψωμί και το ξακουστό γλυκό πουγγί με μέλι ή με ζάχαρη άχνη, είναι λίγες από τις γευστικές απολαύσεις που η Πάτμος διαθέτει.

Στα πολυάριθμα ταβερνάκια και εστιατόρια του νησιού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο σπιτικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού, όσο και φρέσκα ψάρια και χειροποίητα γλυκά, ενώ στα ζαχαροπλαστεία του νησιού μπορούν να προμηθευθούν κάποιους από αυτούς τους γευστικούς θησαυρούς.

Προσφάτως επιχειρηματίες της Πάτμου, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα που επιδεικνύουν στην τοπική γαστρονομία προχώρησαν στην παρουσίαση του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ εδώ και 8 χρόνια διοργανώνεται στο νησί το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης το οποίο αποτελεί έναν ακόμη θεσμό που ενισχύει και αναδεικνύει την Πατμιακή γαστρονομία.

gastronomia-patmos

Δείτε και αυτό

H Πάτμος

Δελτίο Τύπου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάτμου

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πάτμου αποτελούμενη από τους υπαλλήλους: Παλαιό Θεολόγο, Γιαμαίο Γεώργιο, Ελένη Αθανάσιο και Πούλο Εμμανουήλ κατασκευάζουν το δρόμο πρόσβασης στις Μονάδες Αφαλάτωσης.

Δήμος Πάτμου

Προσφορά του Σκοπευτικού Όμιλος Πάτμου στους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Πάτμου, ευαίσθητος στα μηνύματα των καιρών είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο για να του παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα προκειμένου  να μοιραστούν

Δήμος Πάτμου

Επίσκεψη της δημοσιογράφου Patricia Schultz

Την Πάτμο επισκέφθηκε προσφάτως η συγγραφέας και ταξιδιωτική δημοσιογράφος Patricia Schultz με σκοπό να συμπεριλάβει το νησί της Αποκάλυψης στο οδοιπορικό της στην Ελλάδα. Το αφιέρωμά της θα δημοσιευθεί στην