Γαστρονομία
Ο γαστρονομικός πλούτος της Πάτμου είναι ανεξάντλητος, περιλαμβάνοντας μία μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, συνταγών και εδεσμάτων, που μπορούν να χαρίσουν στον εκάστοτε επισκέπτη ακόμη μία μοναδική εμπειρία.
Ντόπια λαχανικά, φρούτα, οι γνωστές τοπικές τυρόπιτες Πάτμου (σε σχήμα τάρτας) με γέμιση τοπικών τυριών, τα γεμιστά καλαμάρια, το ανθόνερο, το μυρωδάτο ψωμί και το ξακουστό γλυκό πουγγί με μέλι ή με ζάχαρη άχνη, είναι λίγες από τις γευστικές απολαύσεις που η Πάτμος διαθέτει.
Στα πολυάριθμα ταβερνάκια και εστιατόρια του νησιού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τόσο σπιτικές παραδοσιακές συνταγές του νησιού, όσο και φρέσκα ψάρια και χειροποίητα γλυκά, ενώ στα ζαχαροπλαστεία του νησιού μπορούν να προμηθευθούν κάποιους από αυτούς τους γευστικούς θησαυρούς.
Προσφάτως επιχειρηματίες της Πάτμου, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα που επιδεικνύουν στην τοπική γαστρονομία προχώρησαν στην παρουσίαση του Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ εδώ και 8 χρόνια διοργανώνεται στο νησί το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης το οποίο αποτελεί έναν ακόμη θεσμό που ενισχύει και αναδεικνύει την Πατμιακή γαστρονομία.
Δείτε και αυτό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος 09 Ιανουαρίου 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Αριθ.πρωτ:116 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ταχ.Δ/νση :Γεωργίου Μαύρου 2 ΠΡΟΣ:
Εγκαίνια χώρων φιλοξενίας Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικου
Ο σύλλογος των δωρητών του Κ.Υ. Πάτμου εγκαινίασε τους χώρους φιλοξενίας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού στο ισόγειο. Οι χώροι αυτοί μέχρι πρότινος ήταν κλειστοί και δεν χρησιμοποιούνταν από τις
Ενημέρωση «ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»
Η εκπομπή ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ θα παρουσιάσει την Παρασκευή 05-08-2016 στις 11:00 το οδοιπορικό που ετοίμασαν για την Πάτμο στο κανάλι 9 . Η εκπομπή θα επαναληφθεί στο κανάλι ΑΙΓΑΙΟ TV