Δελτίο Τύπου – Για την μετακίνηση κατοίκων εκτός Πάτμου

Όπως όλοι γνωρίζετε,  ο Δήμος της Πάτμου με μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του, εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στο νησί μας αλλά και γενικότερα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Το γεγονός ότι οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες , σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι πιο κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας  δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε ούτε μία στιγμή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ένας και μοναδικός υγειονομικός φορέας του νησιού (Κέντρο Υγείας)  δεν διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό αλλά ούτε και το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στο νησί μας  αλλά και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς στο κέντρο, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή κρούσματος στο νησί μας.

Επειδή κάθε είδους μετακίνηση προς το νησί μας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία, παρακαλούμε θερμά όλους τους μόνιμους κατοίκους,οι οποίοι για σοβαρό και μόνο λόγο πρέπει να μετακινηθούν από την Πάτμο,κατά την επιστροφή τους και για  να εκδώσουν εισιτήριο πλοίου πρέπει:

  • Να προμηθευτούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάτμου βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για την χορήγηση της οποίας θα προσκομίσουν αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο σοβαρός λόγος της μετακίνησής τους
  • Μαζί με την βεβαίωση της μόνιμης κατοικίας ο Δήμος θα τους χορηγεί υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι κατά την επιστροφή τους στον Πάτμο θα παραμένουν προληπτικά σε αναγκαστικό περιορισμό στην οικία τους (για 14 ημέρες).

Ας συμμετέχουμε όλοι μας στην αλυσίδα προστασίας της δημόσιας υγείας  , ας σταματήσει κάθε άσκοπη μετακίνηση , ας παραμείνουμε σπίτι.

Ευχαριστώ όλους τους δημότες της Πάτμου για την  κοινωνική αλληλεγγύη, σύνεση και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε .

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

 

Ο Δήμαρχος                                      

Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

Χρήσιμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ  Χ.Υ.Τ.Α.  ΠΑΤΜΟΥ

Η Δημοτική Αρχή  είναι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί ένα από τα τέσσερα μεγάλα έργα πνοής που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας ολοκληρώθηκε. Αναφερόμαστε βέβαια στο Χ.Υ.Τ.Α. ένα έργο το οποίο

Γραφείο Τύπου

Αιμοδοσία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΤΜΟΥ         «Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»   ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ   ΣΑΒΒΑΤΟ 29 & ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018   ΣΤΟ ΠΑΤΜΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ 09.30   ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!  

H Πάτμος

Πρόσκληση για Δ.Σ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος,  5 Φεβρουαρίου 2018 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ.Πρωτ: 817 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ             Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                    ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του  Δημοτικού