Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ
Το πρόβλημα που δημιούργησε ο Ν. 4412/2016 όσον αφορά στην δημοπράτηση έργων από μικρούς Δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική υπηρεσία αποτελούμενη από τουλάχιστον τρεις τεχνικούς υπαλλήλους συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Ηλία Καματερού, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο κ. Καματερός, ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος και ο Πολιτικός Μηχανικός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου κ. Γιώργος Καρακατσάνης.
Κατά την συνάντηση αναφέρθηκε ενδεικτικά το παράδειγμα του Δήμου Πάτμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, που διαθέτουν από έναν μηχανικό, με αποτέλεσμα από τον Αύγουστο του 2016 να μην δύνανται να δημοπρατήσουν έργα, ενώ έγινε μνεία και στα πρακτικά προβλήματα που παρουσιάζονται ειδικά στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου ακόμη και μετά την σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων με την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, λόγω του μεγάλου αριθμού των νησιωτικών Δήμων που δεν διαθέτουν τεχνική υπηρεσία και των δυσχερειών στις μετακινήσεις των μελών των επιτροπών διαγωνισμού ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πάτμου κατέθεσε υπόμνημα με εναλλακτικές προτάσεις για βελτίωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η τροποποίηση του άρθρου 44 του Ν. 4412/2016, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σ γηύναψης διαδημοτικών συνεργασιών, ώστε δήμοι που διαθέτουν συγκροτημένη τεχνική υπηρεσία να υποστηρίζουν μικρότερους δήμους χωρίς επαρκές τεχνικό προσωπικό. Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης συνέστησε να εξετασθεί το ενδεχόμενο σύναψης διαδημοτικής συνεργασίας, προκειμένου το σύνολο του τεχνικού προσωπικού όμορων δήμων να ενταχθεί σε ενιαία τεχνική υπηρεσία, η οποία θα υποστηρίζει όλους τους δήμους που μετέχουν σε αυτήν.

Δείτε και αυτό

Δημοσιεύματα

Δελτίο Τύπου Κινητών Ιατρικών Μονάδων

Αγαπητοί φίλοι/ες Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την καταπολέμηση διασποράς του Κορωνοϊού SARS-Cov-2 και της νόσου COVID-19 και

H Πάτμος