ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με αφορμή τη σύγχυση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διανομή τροφίμων από το Δήμο Πάτμου, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:
Τα τρόφιμα που διανέμονται, δεν τα προμηθεύτηκε ο Δήμος Πάτμου αλλά εστάλησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος της Πάτμου εξυπηρετεί την Περιφέρεια στη διανομή.
Τα συγκεκριμένα τρόφιμα προέρχονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής , «Κοινωνική Σύμπραξη 54 Καλύμνου-Καρπάθου» με επικεφαλή Εταίρο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το έτος 2016 και δίνεται σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες οι οποίες είχαν υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση το έτος 2015 στην πλατφόρμα του προγράμματος.
Η Δημοτική Αρχή κατανοεί την ανησυχία και τον προβληματισμό των δημοτών που δημιουργείται από την έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας λόγω του κορωνοϊού και ήδη κάνει ενέργειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέσει σε λειτουργία πρόγραμμα βοήθεια απόρων και ευπαθών ομάδων με διανομή τροφίμων για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»
Ο Δήμαρχος
Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

H Πάτμος

Συνεργασία Δημάρχου με την BLUE-STAR για τα δρομολόγια του 2018

Συνάντηση στα γραφεία της Blue Star Ferries είχε ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου κ. Χρήστος Σπυρομήλιος με τον Εμπορικό Διευθυντή της εταιρείας

Διακηρύξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Ο Δήμος Πάτμου, στα πλαίσια του Νόμου 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31-07-2017-2017 τεύχος Α΄) «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ρυθμίσεις οφειλών προς