Επιστολή προς τον πρωθυπουργό   – «Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό – «Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

 

 

ΠΡΟΣ : Τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα:«Έκκληση για απαγόρευση μετακινήσεων στο νησί της Πάτμου»

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας απευθύνουμε έκκληση για την απαγόρευση των μετακινήσεων προς το νησί μας.

Ο Δήμος Πάτμου λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που εξαγγέλλει συνεχώς το κράτος για την προστασία από τον κορωνοϊό, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους δημότες του προτρέποντάς τους να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και να παραμένουν στα σπίτια τους.

Όμως ενώ οι δημότες μας πειθαρχούν και προσπαθούν για την προστασία τη δική τους αλλά και των συμπολιτών τους, με τα πλοία της γραμμής καταφθάνουν συνεχώς ταξιδιώτες από το εξωτερικό  αλλά και από πόλεις της Ελλάδος όπου έχουν διαγνωσθεί κρούσματα και οι οποίοι διαθέτουν εξοχικές κατοικίες.

             Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

   Αν στη χειρότερη περίπτωση  που απευχόμαστε όλοι,  εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υγειονομική υποδομή να το περιθάλψουμε. Φοβόμαστε για την υγεία των 3000 μόνιμων κατοίκων μας  διότι το Κέντρο Υγείας Πάτμου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όχι της διασποράς του ιού αλλά ούτε ενός κρούσματος.

Σημειώνουμε ότι  αυτή η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας του οποίους προσπαθούμε να εμψυχώνουμε,  χωρίς αποτέλεσμα όμως όταν βλέπουν ότι συνέχεια καταφθάνουν στο νησί  νέα πρόσωπα.

Γι’ αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί της Πάτμου για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσουν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, να συνεχιστούν τα δρομολόγια των πλοίων τα οποία θα μεταφέρουν μόνο προϊόντα και  δημότες μας για αποδεδειγμένη  επείγουσα ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Ο Δήμαρχος

Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

Γραφείο Τύπου

Αφαλατώσεις

                                                           

Γραφείο Τύπου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Πάτμος, 1 Σεπτεμβρίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                            

H Πάτμος

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου στους αθλητές του συλλόγου Patmos Warriors

  Ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος συγχαίρει τους αθλητες του συλλόγου Patmos Warriors για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ιταλία και τους ευχαριστεί