Ραντεβού στην Πάτμο δίνουν οι αιγαιοπελαγίτες ερασιτέχνες του Θεάτρου.

Ραντεβού στην Πάτμο δίνουν οι αιγαιοπελαγίτες ερασιτέχνες του Θεάτρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ραντεβού στην Πάτμο δίνουν οι αιγαιοπελαγίτες ερασιτέχνες του Θεάτρου.
Ο μεγαλύτερος και ίσως ο μακροβιότερος πολιτιστικός θεσμός στο Αιγαίο.

Από τις 22 μέχρι και την 1η Νοεμβρίου το νησί της Αποκάλυψης θα αλλάξει όψη. Ένα πολύβουο μελίσσι θα κατακλύσει το νησί και θα αναβάλλει για μερικές μέρες τον αποχαιρετισμό της καλοκαιρινής περιόδου. Οι πιστοί στην βασίλισσα των τεχνών, που είναι το θέατρο, απ΄ όλο το Αιγαίο, θα αρχίσουν να καταφθάνουν για το τακτικό ετήσιο ραντεβού τους που πραγματοποιείται φέτος στην Πάτμο.
Τα μεγέθη της εκδήλωσης είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Στην Πάτμο καταρρίπτεται ξανά, (μετά το 1999 που είχε φιλοξενηθεί η 12η Συνάντηση με 23 ομάδες) το ρεκόρ συμμετοχών. 11 ημέρες, 26 ερασιτεχνικοί Θίασοι με 26 διαφορετικά έργα, περισσότερα από 550 άτομα από 17 νησιά, καθημερινές παραστάσεις σε τρεις θεατρικές σκηνές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θα συγκροτήσουν αυτή την μοναδική θεατρική πανδαισία.
Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, το Δήμο Πάτμου και το Πνευματικό του Κέντρο καθώς και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Την κεντρική ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ) ενώ από κοντά ο Δήμος Πάτμου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου και πολλοί εθελοντές συμμετέχουν στις πυρετώδεις ετοιμασίες που γίνονται αυτές τις μέρες στο νησί, προσπαθώντας να καλύψουν την καθυστέρηση που προηγήθηκε κυρίως λόγω των εκλογών.
Παρά την οικονομική κρίση και τις ειδικές συνθήκες που περνά η χώρα μας, οι φορείς που συνδράμουν την εκδήλωση με επικεφαλής την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, έχουν κατανοήσει ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί καθαρόαιμη διττή επένδυση. Αφενός γιατί δημιουργεί ένα κύμα μετακίνησης ανάμεσα στα νησιά και σημαντική οικονομική δραστηριότητα που απολαμβάνει το νησί που φιλοξενεί , αφετέρου με την πολιτιστική ευκαιρία που δίνεται στους ερασιτέχνες να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους στοιχεία της τέχνης που αγαπούν. Οι συναντήσεις αυτές για πολλές ομάδες και συλλόγους είναι ένα κίνητρο να δημιουργούν παραστάσεις που πρώτα απολαμβάνουν οι τοπικές κοινωνίες τους και μετά μέσω των συναντήσεων οι ερασιτέχνες των άλλων νησιών και βεβαίως οι κάτοικοι του νησιού που την φιλοξενούν.
Ευχόμαστε ένα υπέροχο ταξίδι γιατί το θέατρο ταξιδεύει και μας ταξιδεύει!

Πρόγραμμα 27ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου : Λήψη programma festival

 

Attachments

Δείτε και αυτό

Δημοσιεύματα

Περί αποστολής αιτήματος στους αρμόδιους φορείς για την άμεση λήψη του μέτρου της μη προσέγγισης πλοίων που μεταφέρουν γκρουπ (μαζικούς τουρίστες) στο λιμάνι της Πάτμου και προέρχονται από τρίτες χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν , για την προστασία των κατοίκων της Πάτμου από τον κορωνοϊό

Πάτμος και στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Χώρας, σήμερα την 14η  του μηνός  Μαρτίου του έτους 2020, ημέρα Σάββατο  και ώρα  10.00  συνήλθε σε έκτακτη (διά περιφοράς) συνεδρίαση το Δημοτικό

Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Το πρόβλημα που δημιούργησε ο Ν. 4412/2016 όσον αφορά στην δημοπράτηση έργων από μικρούς Δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική υπηρεσία αποτελούμενη από τουλάχιστον τρεις τεχνικούς υπαλλήλους συζητήθηκε σε

Γραφείο Τύπου

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου Πάτμος 7-8-9 Σεπτεμβρίου 2018 Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το «7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου».