Συμμετοχή του Δήμου στην ACTIVE TRIP στην Πάτρα

1239η Έκθεση Τουρισμού ACTIVETRIP και Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας

Πάτρα- Πολυχώρος Αγορά Αργύρη

Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ο Δήμος Πάτμου θα συμμετέχει στην έκθεση με ομάδα αποτελούμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη και τις φοιτήτριες Μπλούκα Ειρήνη, Μιχαηλίδη Αντριάνα και Τσάκωνα Χρυσούλα.  Τα έξοδα της συμμετοχής ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ είναι ευγενική προσφορά του συλλόγου επιτηδευματιών Πάτμου » Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» . Ο χώρος του εκθετηρίου είναι προσφορά των διοργανωτών της έκθεσης.

Ο Δήμος Πάτμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το σύλλογο «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» για την χορηγία αλλά και την ταχύτητα αντίδρασης για αυτήν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩN

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΙΟΥ  (5μ.μ.έως 9.30μ.μ.)

18.30  Γευσιγνωσία από την Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδος

20.00  Εμφάνιση του Λαογραφικού και Χορευτικού Ομίλου Πατρών

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ (10π.μ.έως 9.30μ.μ.)

11.00  Μικρή συναυλία της μπάντας του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών

  • Επίσημα Εγκαίνια
  • *Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις εκπροσώπων των αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων
  • *Ομιλία από τον κύριο Θεόδωρο Αλεξίου, με θέμα: «Η Γαστρονομία ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης»
  • Ο Θοδωρής Αλεξίου είναι Σύμβουλος επιχειρήσεων και Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου. Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων «Οι διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Αρ Γιου Σίριους? – Το marketing, το management και ο εσωτερισμός όπως δεν τον έχετε φανταστεί». Ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα

* Ομιλία από τον κύριο Χρήστο Πετρέα, Οικονομολόγος,   Εμπειρογνώμων– Ερευνητής – Σύμβουλος σε θέματα περιφερειακής και τουριστικής ανάπτυξης, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής προσκυνηματικών περιηγήσων της Ιεράς Συνόδου με θέμα: «Στρατηγική προσέγγιση για 12-μηνο τουρισμό και ειδικές –Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού – Η περίπτωση της Πάτρας»

13.00   Επίδειξη γευσιγνωσίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, την Ένωση Γαστρονομίας Ελλάδος (Ιωάννινα), την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και το Τμήμα Μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας.

19.00 Παρουσίαση του Προγράμματος «Θεματικά – διαδραστικά ιστιοπλοϊκά ταξίδια για την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων» , από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και ομάδα συνεργατών από τους  Ηλία Κάντζο και Χρήστο Νάστο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, θα αναφερθούν και θα περιγραφούν: 1) οι προτεινόμενες διαδρομές που η EY+Sailing έχει προσεκτικά σχεδιάσει, 2) το κάθε θεματικό ιστιοπλοϊκό ταξίδι που προσφέρεται, εννοώντας τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν με την ιστιοπλοΐα στους συγκεκριμένους τόπους και 3) οι εν δυνάμει εμπειρίες και γνώσεις που θα αποκομίσουν οι ταξιδευτές, ανάλογα με το ποια διαδρομή θα επιλέξουν και με ποιο θέμα θα την εμπλουτίσουν.

20.00 Εμφάνιση Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού  του Δήμου Πατρέων

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ (10π.μ.έως 9.30μ.μ.)

13.00  Γαστρονομικές δημιουργίες «Πελοποννησιακής κουζίνας» από τον καθηγητή μαγειρικής Θωμά Λαζανά, πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Παρουσίαση του διατροφικού προγράμματος «Ουράνιο Τόξο» για παιδιά και νέους.

18.00  Εκδήλωση παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πατρών

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα διεξάγεται με συμμετοχή όλων των επισκεπτών,  διαδραστικός διαγωνισμός με ερωτήσεις για δώρα, κατόπιν κλήρωσης εκ μέρους των εκθετών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Κεράσματα στο περίπτερο του Δήμου Ερυμάνθου

Προσφορά παγωτών από τα ζαχαροπλαστεία Αχαϊκό Εντελβάις

Προσφορά προϊόντων της βιομηχανίας αναψυκτικών Λουξ

Προσφορά προϊόντων της λουκουμοποιίας Κούλου

Κλήρωση βιβλίων των Εκδόσεων «Το Δόντι»

Κλήρωση εισιτηρίων για τα Ster Cinemas στη Πάτρα

Κεράσματα τεντούρας Κάστρο της Ποτοποιίας Γ. Χάχαλη

Γευσιγνωσία ποικιλίας τυριών-προϊόντων της Ολλανδικής γαλακτοβιομηχανίας Friesland Campina –Milner ( Περίπτερο Προξενικού Σώματος)

Γνωριμία με προϊόντα των εταιρειών Κουνινιώτης

Γνωριμία με προϊόντα από τον Παραδοσιακό Ξενώνα Θουκυδίδης (Ζαγοροχώρια)

Προσφορά προϊόντων ζαχαροπλαστικής Κολιονάσιου (Ιωάννινα)

Γευσιγνωσία προϊόντων της Agrino Bistro

Attachments

Δείτε και αυτό

Εκδηλώσεις

Ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. στην Πάτμο

Κατά την επίσκεψή του στην Πάτμο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καταγόμενος από Αγιάσο Λέσβου συναντήθηκε με τον συμπατριώτη του Δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο με

Χρήσιμα

Ενημέρωση για τις Δασικές πυρκαγιές-Οδηγίες για την αποφυγή τους

Attachments Afisa_Das_Oriz_ellinik_2017 (428 kB)Afisa_Das_Oriz_aggliki_2017 (483 kB)