Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης
Το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο μπλε του Αιγαίου αναδεικνύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα της Πάτμου και των άλλων νησιών.
Η Πάτμος είναι ο σημαντικότερος Θρησκευτικός προορισμός της χώρα μας και με το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης ευελπιστεί να εξελίξει και αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την τοπική γαστρονομία και να αποκτήσει ένα ακόμη πλεονέκτημα, επιδιώκοντας να αναδείξει και προσφέρει τους θησαυρούς της γης της και της κουζίνας της, σε όλους τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής και διοργανώνεται το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου από την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πάτμου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ». Τη διοργάνωση επίσης στηρίζουν χορηγοί και σύλλογοι του νησιού μας και των γύρω νησιών.
Οι επιβραβεύσεις όλων αυτών των χρόνων του Φεστιβάλ έχουν γίνει από γνωστούς και φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες όπως: Βέφα Αλεξιάδου, Λευτέρης Λαζάρου, Ελένη Ψυχούλη, Γεωργία Κοφινά, Βίκυ Σμυρλή, Ιωσήφ Ζησιάδης Σωτήρης Ζαχαρίας, Ευτύχης Μπλέτσας, Νίκος Χριστοφόρου, Δημήτρης Παμπόρης κάτοχος Χρυσού σκούφου, και πολλοί Πάτμιοι, όπως ο Γιώργος Γρύλλης κάτοχος Χρυσού Σκούφου, η Ελένη Τραυλού, ο Μπενέτος Ματθαίου κ.ά., ενώ φέτος επίτιμη γευσιγνώστης θα είναι η κα Ντίνα Νικολάου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πρωταγωνιστήσουν τα ξεχωριστά πιάτα των νησιών μας, μαζί με τους μάγειρες, τις μαγείρισσες και τα τοπικά προϊόντα τους και οι γευσιγνώστες θα ξεχωρίσουν τα 12 καλύτερα.
Το 8ο Φεστιβάλ που διεξάγεται 21 Ιουνίου 2015 θα είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς και θα τους τιμήσει με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα έχει θέμα ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ, ενώ παρουσιαστές θα είναι ο Γιώργος Αμυράς και Αριστείδης Μιαούλης. Υποστηρικτής του αφιερώματος των ντόπιων παραγωγών, η δημοσιογράφος της τηλεόρασης του ALPHA, Βίκυ Χαντζή.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου και στη στήριξη ενός ευρύτερου ΕΥ ΖΗΝ στη ζωή μας οργανώνεται επίσης η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ την 20η Ιουνίου που περιλαμβάνει :
- Ποδηλατοδρομία για ενήλικες ενώνοντας συμβολικά, τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία του νησιού της Πάτμου, Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι Κάμπος και Καλικατσού και
- ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ για παιδιά.
Επικεφαλής είναι ο Γιώργος Αμυράς.
Δείτε και αυτό
Δελτίο Τύπου για το MASTERPLAN του λιμένα Σκαλας Πάτμου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ Πάτμος, 14-1-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τον Γραμματέα της Επιτροπής
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτμος, 30 Δεκεμβρίου 2016 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Αριθμ.Πρωτ: 7780 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500 ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Πληροφορίες: Ελένη Ελισσαίου