Δελτίο Τύπου για ταξιδιώτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Καλωσορίζουμε τους  ταξιδιώτες που έφτασαν και αυτούς που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες στο όμορφο νησί μας και τους ευχόμαστε καλή διαμονή.
Όπως όλοι γνωρίζετε, στην χώρα μας υπάρχουν αυστηρά μέτρα επιτήρησης για την πρόληψη και την μείωση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και η Πάτμος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς υπάρχουν πολλοί δημότες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μεγάλης ηλικίας και με χρόνια προβλήματα υγείας

Επίσης όλοι γνωρίζετε ότι ο ένας και μοναδικός υγειονομικός φορέας του νησιού (Κέντρο Υγείας)  είναι υποστελεχωμένος τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από υγειονομικό υλικό.

Για το λόγο αυτό , σας παρακαλώ θερμά  να  είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την παραμονή σας στο νησί.

Ακολουθούμε όλοι μας  πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή:

1.Περιορίζουμε τις εξόδους μας και επιλέγουμε να παραμείνουμε σπίτι, αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε χώρους συνάθροισης πολλών ατόμων, και προσέχουμε τις επαφές μας με τις ευπαθείς ομάδες. Αν έχουμε  έρθει πρόσφατα από χώρα του εξωτερικού ή από περιοχή με επιβεβαιωμένο κρούσμα,παραμένουμε σπίτι για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες.

  1. Στην περίπτωση που εκδηλώσουμε πυρετό και τουλάχιστον ένα από τα εξής: βήχα ή δύσπνοια παραμένουμε σπίτι και επικοινωνούμε τηλεφωνικώς με το Κέντρο Υγείας: 2247360000 και με τον Ε.Ο.Δ.Υ. : 1135
  2. Οι ευπαθείς ομάδες, παραμένουμε σπίτι, αποφεύγουμε τους χώρους συγχρωτισμού και τις άσκοπες επισκέψεις σε χώρους υγείας.
  3. Όσον αφορά την προσωπική μας υγιεινή, φροντίζουμε να μην ακουμπάμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας, όταν φτερνιζόμαστε ή βήχουμε να καλύπτουμε το στόμα μας με την έσω πλευρά του αγκώνα μας, καθώς και να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με σαπουνόνερο και αλκοολούχο διάλυμα.

Η τήρηση αυτών των απλών μέτρων υγιεινής και προσαρμογής είναι απαραίτητα για την ατομική μας προστασία μας  αλλά και των συνανθρώπων μας και ιδίως των ευπαθών  ομάδων.

                                                                                                 «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

      Ο Δήμαρχος                                      

 Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

Χρήσιμα

Συνεδρίαση της Ε.Τ.Α.Π. Πάτμου

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Πάτμος,  09 Οκτωβίου 2018 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                     

Αξιοθέατα

Δελτίο Τύπου Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής

Μετά την Πρόσκληση της Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάτμου και κατόπιν διευθετήσεως όλων των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η ιταλίδα ταξιδιωτική δημοσιογράφος Cristina Gambaro και ο

Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΜΟΥ

Αγαπητοί και αγαπητές συμπολίτες του Δήμου Πάτμου , Όπως όλοι γνωρίζετε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι