Δελτίο Τύπου – Για την μετακίνηση κατοίκων εκτός Πάτμου

Όπως όλοι γνωρίζετε,  ο Δήμος της Πάτμου με μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του, εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στο νησί μας αλλά και γενικότερα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Το γεγονός ότι οι επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες , σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι οι πιο κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας  δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε ούτε μία στιγμή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ένας και μοναδικός υγειονομικός φορέας του νησιού (Κέντρο Υγείας)  δεν διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό αλλά ούτε και το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στο νησί μας  αλλά και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς στο κέντρο, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή κρούσματος στο νησί μας.

Επειδή κάθε είδους μετακίνηση προς το νησί μας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία, παρακαλούμε θερμά όλους τους μόνιμους κατοίκους,οι οποίοι για σοβαρό και μόνο λόγο πρέπει να μετακινηθούν από την Πάτμο,κατά την επιστροφή τους και για  να εκδώσουν εισιτήριο πλοίου πρέπει:

  • Να προμηθευτούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάτμου βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για την χορήγηση της οποίας θα προσκομίσουν αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο σοβαρός λόγος της μετακίνησής τους
  • Μαζί με την βεβαίωση της μόνιμης κατοικίας ο Δήμος θα τους χορηγεί υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι κατά την επιστροφή τους στον Πάτμο θα παραμένουν προληπτικά σε αναγκαστικό περιορισμό στην οικία τους (για 14 ημέρες).

Ας συμμετέχουμε όλοι μας στην αλυσίδα προστασίας της δημόσιας υγείας  , ας σταματήσει κάθε άσκοπη μετακίνηση , ας παραμείνουμε σπίτι.

Ευχαριστώ όλους τους δημότες της Πάτμου για την  κοινωνική αλληλεγγύη, σύνεση και υπευθυνότητα που επιδεικνύουν στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε .

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

 

Ο Δήμαρχος                                      

Ελευθέριος Πέντες

Δείτε και αυτό

Γραφείο Τύπου

Μουσική Συναυλία του Βασίλη Γισδάκη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πάτμου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στη συναυλία του Βασίλη Γισδάκη με τίτλο «Στον καθρέφτη

Γραφείο Τύπου

2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2015

  2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo 2015 Επαγγελματισμός, Δυναμισμός, Οργάνωση, Επιτυχία! Με νέα δυναμική, νέο λογότυπο, νέο website, περισσότερες κατηγορίες εκθεμάτων και με σύγχρονη οργάνωση εξελίσσεται η προετοιμασία

Προκηρύξεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Ταχ.Δ/νση: Χώρα Πάτμου Ταχ. Κώδ.: 855 00 Τηλ.:22473 – 60305 Fax : 22473 -60319 EMAIL: [email protected] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ Ο Δήμος Πάτμου