Δελτίο Τύπου για το MASTERPLAN του λιμένα Σκαλας Πάτμου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ                                                  Πάτμος, 14-1-2018

 

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τον Γραμματέα της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) κ. Αριστοτέλη Παπαδόπολη – Δετζώρτζη είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάτμου και Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος και ο υπάλληλος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Καρακατσάνης, με αντικείμενο την αποκατάσταση των παρατηρήσεων της Ε.Σ.Α.Λ. επί του Master Plan του λιμένα Πάτμου.

Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, έγινε ενημέρωση από τον κ. Στόικο και τον κ. Καρακατσάνη αναφορικά με την έγγραφη γνωμοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών επί των θεμάτων που αφορούν το καθεστώς του αιγιαλού και της παραλίας στις περιοχές που προτείνεται η κατασκευή νέων λιμενικών έργων, καθώς και για την συναίνεση της Δ.Ε.Η. στην πρόταση για αλλαγή του σημείου ελλιμενισμού των δεξαμενοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον τοπικό σταθμό παραγωγής με καύσιμα, υπό τον όρο ότι θα κατασκευαστεί προβλήτας στον οποίο θα είναι δυνατή η πρυμνοδέτησή τους. Παράλληλα, ο κ. Στόικος ζήτησε την παρέμβαση του κ. Λαμπρίδη για την εξασφάλιση της συναίνεσης της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, όσον αφορά στην επανοριοθέτηση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών. Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν οδηγίες από τον κ. Παπαδόπολη για την τροποποίηση και συμπλήρωση του Master Plan (π.χ. με πρόταση για όρους δόμησης και χρήσεις γης εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα), προκειμένου να καλυφθούν οι πάσης φύσεως μελλοντικές ανάγκες αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών του νησιού μας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου σε συνεργασία με τους αναδόχους μελετητές θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανυποβολή του Master Plan του λιμένα το συντομότερο δυνατόν και την έγκρισή του εντός του τρέχοντος έτους.

Δείτε και αυτό

Προσκλήσεις Δ.Σ. 2017

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος,   15  Σεπτεμβρίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ.Πρωτ: 5636 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ                                        ΠΡΟΣ:

Χρήσιμα

Άσκηση αντιρρύπανσης στην Πάτμο.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, προέβη την 11-10-2017 στην  Ετήσια εκπαίδευση της ομάδας που έχει συγκροτήσει για την

Χρήσιμα