Δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης  (ΦΕΚ 1203/Β/05/04/2017) η επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης.

Με την απόφαση αυτή  υλοποιείται  η υπόσχεση που είχαν δώσει κατά την επίσκεψη τους στους Αρκιούς ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κουρουπλής και ο υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και είχε ζητήσει με επιστολή του ο Δήμαρχος Πάτμου και αφορά την δράση της παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ραγδαία εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες σε δικαιούχους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας.

Μέσω της δράσης επιτυγχάνεται:

  • Η ουσιαστική τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας και των πολιτών που ζουν μόνιμα και δραστηριοποιούνται σε αυτήν, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και στον μόνιμο πληθυσμό τους.
  • Η μείωση του ψηφιακού και τεχνολογικού χάσματος μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής.
  • Η εξοικείωση των δικαιούχων πολιτών με τις σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.
  • Η ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση, μέσω της αξιόπιστης και ποιοτικής τους πρόσβασης σε πληθώρα προγραμμάτων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Έτσι όλα τα απομονωμένα νησιά και νησίδες της Δωδεκανήσου και όχι μόνο αλλά και ολόκληρες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος θα έχουν μέσω των εταιρειών NOVA και  COSMOTE TV άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αφού η πάροχος ψηφιακού σήματος DIGEA δεν είχε τη δυνατότητα να καλύψει αυτές τις περιοχές.

Πιο συγκεκριμμένα στον Δήμο Πάτμου θα καλυφθούν:

ΠΕΡΙΟΧΗΚΑΤΟΙΚΟΙΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
1Αρκιοί4418
2Γροίκος7732
3Κάμπος633264
4Μαράθι53
Σύνολα Δήμου Πάτμου759317

 

Για την υλοποίηση της δράσης θα εκδοθεί σχετικός οδηγός από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Δείτε και αυτό

Δήμος Πάτμου

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. διαδημοτικού χαρακτήρα, με έδρα την Πάτμο, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Πάτμου, Λέρου, Λειψών και Αγαθονησίου. Συστάθηκε με το Π.Δ. 203/2001 (ΦΕΚ 159Α΄/16-07-2001),

Δημοσιεύματα

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χρήστο Λαμπρίδη είχε ο Δήμαρχος Πάτμου με αντικείμενο συζήτησης: 1.- Διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που

Δημοσιεύματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 52/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και  μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, ο κατάλογος  Πατμίων Αγωνιστών και Αντιστασιακών (περιόδου