Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου ‘’ΠΑΤΜΙΟΝ’’

Εγκαινιάστηκε το Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο χθες το απόγευμα με κάθε επισημότητα.

Ο αγιασμός έγινε από τον καθηγούμενο της Μονής παρουσία στελεχών της Σύμπλευσης της κ. Μελίνας Τραυλού, του Επάρχου Καλυμνίων και φορέων του νησιού. Στα εγκαίνια που ακολούθησαν, έγινε παρουσίαση των χώρων και του εξοπλισμού του Πνευματικού Κέντρου που είναι ευγενική χορηγία της Neptune Lines στη μνήμη του ιδρυτή της Ν.Τραυλού.

Στο πλαίσιο αυτής της χορηγίας στο “Πάτμιο” έγινε δωρεά όλου του εξοπλισμού όπως ηχητικών συστημάτων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει πλήρως η θεατρική σκηνή, η βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος, και οι λοιπές υποδομές του.

Μετά τον αγιασμό στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου, ακολούθησε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν εκτενώς στις πολυετείς προσπάθειες αναβίωσης του “Πάτμιον”, ως χώρου πολιτισμού. Ο γενικός γραμματέας της Σύμπλευσης μίλησε για την απόφαση υλοποίησης σε στενό χρονικό πλαίσιο της δράσης αυτής, ενώ η κ.Τραυλού από την πλευρά της επαναβεβαίωσε την απόφαση της με την ομάδα στην υλοποίηση σημαντικών έργων.

Ο Δήμος προσέφερε στη Σύμπλευση και τη χορηγό αναμνηστική εικόνα από την Πάτμο. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και σε κλίμα πανηγυρικό ενώ ο ουρανός φωτιζόταν από πυροτεχνήματα. Την ίδια ώρα που στο ισόγειο και τον εκθεσιακό χώρο λειτουργούσε για το κοινό της Πάτμου έκθεση φωτογραφίας της Εικαστικού κ. Βένιας Μπεχράκη.

Το βράδυ ο Δήμος Πάτμου θέλοντας να ευχαριστήσει τους εθελοντές της Σύμπλευσης και την χορηγό παρέθεσε δεξίωση σε κεντρικό εστιατόριο της Σκάλας.

Patmio01

Patmio02

Δείτε και αυτό

Χρήσιμα

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

​       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος, 27 Νοεμβρίου  2017 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ. Πρωτ: 7242 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ       Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                    ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη

Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα Διατροφικής αξιολόγησης Παιδιών

Αναγέννηση & Πρόοδος Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Email: [email protected] Πρόγραμμα Διατροφικής Αξιολόγησης Παίδων Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» διοργανώνει πρόγραμμα διατροφικής αξιολόγησης σε νησιά της άγονης γραμμής,

Γραφείο Τύπου

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΩΝ ΠΑΤΜΟΥ

  Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υφυπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και του Προέδρου της εταιρείας CALLIGAN HELLAS Α.Β.Ε.Ε. κ.  Αναστασίου Θεοδωρακόπουλου η σύμβαση για την εγκατάσταση των