Λειτουργία Μονάδων Αφαλάτωσης στην Πάτμο.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως μετά από προσπάθεια 4 ετών τοποθετήθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο νησί μας οι 2 Μονάδες Αφαλάτωσης συνολικής παραγωγής 1.200 κ.μ. το 24ωρο.

Έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του οικισμού Σκάλας και ενός τμήματος του οικισμού Χώρας.

Βέβαια για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλλαν πολλοί φορείς τους οποίους πρέπει και δημοσίως να ευχαριστήσουμε.

-Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ιδιαίτερα τους Υπουργούς κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, κ. Θεόδωρο Δρίτσα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

-Το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλλη, ιδέα του οποίου ήταν η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πάτμου και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για την ολοκλήρωση του έργου.

-Τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

-Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη.

-Τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρο.

-Τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Πάτμου.

-Τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και ιδιαίτερα τους Ηρακλή Κουντουρέλλη, Στρατή Γεωργή και Βαγγέλη Τσιφτσή.

-Την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

-Τους υπαλλήλους του Τμήματος Βιομηχανίας Ρόδου.

-Τους υπαλλήλους Διοικητικής και Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Πάτμου.

-Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους 2 μηχανικούς Ζαχαρία Παπαζαχαρίου υπάλληλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την Έλενα Μπούτσικου υπάλληλο της Μ.Ο.Δ. που συνέβαλαν αποφασιστικά στη σύνταξη της μελέτης των Συνοδών Έργων τοποθέτησης των Μονάδων.

-Την ανάδοχο εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας των Μονάδων «ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.»

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους κατοίκους του νησιού μας για την υπομονή που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στα προβλήματα υδροδότησης του νησιού μας.

Σήμερα πιστεύουμε πως είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι:  α) η Πάτμος πλέον είναι αυτόνομη στο θέμα του νερού και βγαίνει από το κατάλογο των άνυδρων νησιών και β) η λειτουργία των Μονάδων Αφαλάτωσης εκτός από τη λύση του υδρευτικού προβλήματος θα δώσει άλλη διάσταση στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.

-Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε και τον ιδιοκτήτη των υδροφόρων πλοίων κ. Ηλιακίδη, ο οποίος βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια το νησί μας μεταφέροντας νερό πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Μετά την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ, τη λειτουργία των Μονάδων Αφαλάτωσης, η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα αρμόδια Υπουργεία για την επίτευξη και των επόμενων στόχων.

 

Δείτε και αυτό

Δραστηριότητες

Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης

                Το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο μπλε του Αιγαίου  αναδεικνύοντας τη γαστρονομική κουλτούρα της Πάτμου και των άλλων νησιών.

Γραφείο Τύπου

Πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάτμος, 16 Ιουλίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                                 Αριθμ. Πρωτ: 4226 ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ       Δ/νση : Χώρα Πάτμος 85500                    ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του  Δημοτικού

H Πάτμος

Ανακοίνωση για προσλήψεις στον Δήμο Πάτμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτμος 20 Ιουνίου 2018 NΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Aριθ.πρωτ: 4126 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γνωρίζουμε στους κατοίκους μας, ότι οι ενδιαφερόμενοι για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου