Μαράθι

Μαράθι

Το Μαράθι (ή Μάραθος) είναι νησίδα των Δωδεκανήσων και ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών. Το νησί αν και μικρό, με έκταση μόλις 355 στρέμματα και με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα, είναι κατοικημένο και διαθέτει έναν μικρό οικισμό. Την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν στο Μαράθι, δύο ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια και το νησί αυτό αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε προσεγγίζουν το νησί με πλοιάρια από την Πάτμο είτε με τα ιδιωτικά τους σκάφη.

Προσφέρει μία πολύ όμορφη παραλία, όπου ο εκάστοτε επισκέπτης πέραν από το πεντακάθαρα νερά, μπορεί να απολαύσει φρέσκες θαλασσινές γαστρονομικές απολαύσεις και απέραντη ηρεμία, μακριά από τους ενοχλητικούς θορύβους και φώτα των πόλεων.

Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει το Μαράθι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και με ημερήσιες εκδρομές που ξεκινούν με καραβάκια από το λιμάνι της Πάτμου, Σκάλα, κάθε πρωί.

Μαράθι

Μαράθι

Διαμονή και Εστίαση:

«Μιχάλης» (κ. Κάβουρας) τηλ. 22470 31580

«Παντελής» (κ. Αιμιλιανός) τηλ. 22470 32609

Δείτε και αυτό

Αξιοθέατα

Οι μύλοι της Πάτμου – Europa Nostra

Η Europa Nostra αποτελεί μία πανευρωπαϊκή ομοσπονδία οργανώσεων πολιτισμικής κληρονομιάς για την διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης, η οποία ιδρύθηκε το 1963 σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή

Χρήσιμα

Δελτίο Τύπου

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Πάτμος, 12 Ιουνίου 2018 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ                      ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ                                                                                Δελτίο Τύπου Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου ανακοινώνει την τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης

Δραστηριότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάτμου μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους ποτίζουν τα δεντράκια που πρόσφατα φυτεύτηκαν στο χώρο της Αποκάλυψης. Attachments ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 Νοε 2017 (721 kB)