Δελτίο Τύπου

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16330/28-04-2020 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου , επικυρώνεται σε επίπεδο νομιμότητας η υπ’ αριθμ. 33/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου, σχετικά με την «Έγκριση λήψης μέτρων εναρμόνισης του Δήμου Πάτμου με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» (ΦΕΚ 68/2020 Α’).

Συγκεκριμένα, για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πάτμου και η λειτουργία τους διακόπηκε ή περιορίστηκε υποχρεωτικά σύμφωνα με την Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 915/Β/17-3-2020), αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Η εναρμόνιση του Δήμου Πάτμου στο μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και η απαλλαγή αυτών από την υποχρέωση καταβολής του 40 % του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, επί των ακινήτων που ο Δήμος τυγχάνει κύριος. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί μισθώματα για τους μήνες αυτούς, να υπάρξει συμψηφισμός με μελλοντικά μισθώματα.

Β)  Η αναστολή καταβολής των μισθωμάτων επί των ακινήτων των σχολικών μονάδων όπου λειτουργούν κυλικεία.

Γ) Η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα αναλογούντα τέλη εξαιτίας της μη χρήσης κοινόχρηστου χώρου , είτε έχει παραχωρηθεί, είτε όχι, για το χρονικό διάστημα εντός του οποίου εφαρμόζονται οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά, προβλέπεται δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Δ) Η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα του περιορισμού λειτουργίας τους και συνακόλουθα τον συμψηφισμό των τυχόν ήδη καταβληθέντων με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

 Ο Δήμαρχος 

  Ελευθέριος Πέντες 

Δείτε και αυτό

Δραστηριότητες

Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Άλλη μια αποστολή με ανακυκλώσιμα υλικά από το Δήμο Πάτμου (με ευθύνη του εργολάβου καθαριότητας έφυγε για την Αθήνα. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star

Διακηρύξεις

Δημόσια Γνωστοποίηση για πρόσληψη Ειδικών Συνεργατών (Ορθή Επανάληψη)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΜΟΥ            Έχοντας υπόψη: Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης”

Δήμος Πάτμου

Δελτίο Τύπου Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής

Μετά την Πρόσκληση της Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάτμου και κατόπιν διευθετήσεως όλων των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η ιταλίδα ταξιδιωτική δημοσιογράφος Cristina Gambaro και ο