Δελτίο Τύπου

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16330/28-04-2020 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου , επικυρώνεται σε επίπεδο νομιμότητας η υπ’ αριθμ. 33/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτμου, σχετικά με την «Έγκριση λήψης μέτρων εναρμόνισης του Δήμου Πάτμου με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» (ΦΕΚ 68/2020 Α’).

Συγκεκριμένα, για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πάτμου και η λειτουργία τους διακόπηκε ή περιορίστηκε υποχρεωτικά σύμφωνα με την Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 915/Β/17-3-2020), αποφασίστηκαν τα εξής:

Α) Η εναρμόνιση του Δήμου Πάτμου στο μέτρο της υποχρεωτικής μείωσης του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και η απαλλαγή αυτών από την υποχρέωση καταβολής του 40 % του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, επί των ακινήτων που ο Δήμος τυγχάνει κύριος. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί μισθώματα για τους μήνες αυτούς, να υπάρξει συμψηφισμός με μελλοντικά μισθώματα.

Β)  Η αναστολή καταβολής των μισθωμάτων επί των ακινήτων των σχολικών μονάδων όπου λειτουργούν κυλικεία.

Γ) Η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα αναλογούντα τέλη εξαιτίας της μη χρήσης κοινόχρηστου χώρου , είτε έχει παραχωρηθεί, είτε όχι, για το χρονικό διάστημα εντός του οποίου εφαρμόζονται οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά, προβλέπεται δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Δ) Η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα του περιορισμού λειτουργίας τους και συνακόλουθα τον συμψηφισμό των τυχόν ήδη καταβληθέντων με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

 

 Ο Δήμαρχος 

  Ελευθέριος Πέντες 

Δείτε και αυτό

Προυπολογισμός Δήμου Πάτμου

Προυπολογισμός Δήμου Πάτμου 2020

Αρχεία προς λήψη (pdf) : ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020 (ΑΝΑ ΚΩΔΙΚΟ) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020 Attachments ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2020 (ΑΝΑ ΚΩΔΙΚΟ) (305 kB)ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2020 (118 kB)

Δημοσιεύματα

Ανακοίνωση για την κοινωφελή εργασία

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους της χώρας, οχτάμηνης απασχόλησης. Για το δήμο μας έχουν

Δημοσιεύματα

Δελτίο Τύπου – Ελικοδρόμιο

 Στα πλαίσια επιβολής του αναγκαίου μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών μετά τη λήψη σχετικής ΚΥΑ, με την υπογραφή των Υπουργών Εσωτερικών, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας σας γνωρίζουμε