Το νησί της Αποκάλυψης

Το νησί της Αποκάλυψης

“Εγενόμην εν τη νήσω τη καλουμένη Πάτμω δια τον λόγον τού Θεού και δια την μαρτυρίαν τού Ιησού Χριστού. Εγενόμην εν πνεύματι εν τη Κυριακή ημέρα και ήκουσα οπίσω μου φωνήν ως σάλπιγγος λεγούσης: ό βλέπεις γράψον εις βιβλίον και πέψον ταις επτά Εκκλησίαις.”

Ιωάννου Αποκάλυψις, α, 9

Και με αυτές τις άγιες και θεόσταλτες λέξεις ξεκινάει το Ιερό Βιβλίο της Αποκάλυψης, το οποίο ο Ηγαπημένος Μαθητής του Κυρίου Ιωάννης, συνέγραψε στο ομώνυμο Σπήλαιο της Πάτμου για να καθορίσει την μοίρα, το πεπρωμένο και να ταξιδέψει την Πάτμο στα πέρατα του κόσμου.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση η Πάτμος είναι ένας από τους δύο τόπους στον κόσμο που ακούστηκε η φωνή του Θεού. Πιο συγκεκριμένα στο “Ιερό σπήλαιο της Αποκάλυψης”, που υπάρχει ακόμα και σήμερα, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης συνομίλησε με τον Θεό και εκείνος του απήγγειλε το ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης που ο Ιωάννης κατέγραψε με την βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου. Το βιβλίο αυτό έχει προκαλέσει τον θαυμασμό και το δέος μεταξύ των Χριστιανών πιστών, οι οποίοι το θεωρούν προφητικό και προσέρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να επισκεφθούν και προσκυνήσουν τούτο τον τόπο.

Το «νησί της Αποκάλυψης» ή «η Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και πιστούς από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με νόμο του Ελληνικού Κράτους ανακηρύχθηκε το 1981 «Ιερά Νήσος», ενώ το 1999 o Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών («UNESCO») ένταξε τη Χώρα της Πάτμου, τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Πάτμος είναι ένας τόπος ευλογημένος από τον Θεό με αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά και πλούσια πολιτισμική και κυρίως θρησκευτική κληρονομιά. Είναι ένας πνευματικός φάρος που ακτινοβολεί στα πέρατα του κόσμου, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν για να βιώσουν την μοναδική του θεϊκή και μυστηριακή αύρα.

Δείτε περισσότερα για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

Δείτε και αυτό

Γραφείο Τύπου

Π.Ο.Ι.Α.Θ. 53ο Ράλλυ Αιγαίου

  Το πρόγραμμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ Το πρόγραμμα του 53ου Ράλλυ Αιγαίου είναι ως ακολούθως: Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 09:00-20:00            Επιθεώρηση σκαφών 15:00                        Λήξη ορίου εγγραφών Πέμπτη  14 Ιουλίου 2016 09:00-20:00              Επιθεώρηση σκαφών

Δημοσιεύματα

Πρόσκληση σε συνεδρίαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ