Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, που ξεκίνησε το 2001,  είναι πλέον μία από τις σημαντικότερες και μοναδικές, ως προς το περιεχόμενό της, μουσικές καλοκαιρινές διοργανώσεις με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου, όπως αρμόζει στον ιερό χώρο στον οποίο φιλοξενείται.

Στο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, το περιβάλλον, και όλη η φύση ενός πανέμορφου νησιού, συνδυάζονται ιδανικά με τη θρησκευτική μουσική και δημιουργούν μία θαυμαστή αρμονία, που οδηγεί σε ιδιαίτερα μονοπάτια απόλαυσης και κατάνυξης, αντανακλώντας το θείο και τα έργα των ανθρώπων στην καλύτερη εκδοχή τους, όπως ακριβώς διατυπώνει την πάγια θέση του Φεστιβάλ ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής Άλκης Μπαλτάς: «Μπροστά στο Ιερό Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μόνο ένα πνευματικό και σοβαρό μουσικό φεστιβάλ θα μπορούσε να πραγματοποιείται, και αυτό ακριβώς κάνουμε.»

Στα 14 χρόνια της ιστορίας του το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου έχει παρουσιάσει πλήθος καλλιτεχνών προσφέροντας στο κοινό μια καλοκαιρινή εμπειρία εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη μουσική διοργάνωση, σε ανοιχτό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται πόλος έλξης πολυάριθμων επισκεπτών, που θέλουν να γευτούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων του, αλλά και να απολαύσουν την ομορφιά  που προσφέρει το νησί  και  οι πάντα φιλόξενοι κάτοικοι του.

 

Δείτε και αυτό

H Πάτμος

Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Άλλη μια αποστολή με ανακυκλώσιμα υλικά από το Δήμο Πάτμου (με ευθύνη του εργολάβου καθαριότητας έφυγε για την Αθήνα. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star

Αποφάσεις Επιτροπών

Συμμετοχή της Πάτμου στη HO.RE.CA. 2016

Η Πάτμος στη HORECA 2016   Στο πλαίσιο της 11ης HO.RE.CA. που διεξάγεται από 12 έως και 15 Φεβρουαρίου 2016 στο METROPOLITAN EXPO της Αθήνας, το Πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του