Ανακοίνωση – Ενημέρωση


 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                                      Πάτμος, 26 Ιουλίου 2018
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ                                                  Αριθμ Πρωτ: Δ.Υ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι,

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των μικρών μας νησιών στην Εκπαίδευση και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας την Νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό  Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ «συμπράττουν» σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, παρέχοντας , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πακέτο 198 υποτροφιών σπουδών.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας που πρέπει να διέπουν, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, όλους το φορείς και επιχειρήσεις, ευελπιστούμε ότι η κίνησή μας αυτή θα βρει συμπαραστάτες τις τοπικές κοινωνίες της  Νησιωτικής Ελλάδας  και θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό συνεργασίας και ανάπτυξης.

Σε συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο, αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, προκηρύσσετε ανοικτός διαγωνισμός έτσι με αξιοκρατικά κριτήρια και  διαδικασία κλήρωσης να προκύψουν οι δικαιούχοι του παρακάτω πακέτου υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά :

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί παρέχονται 4 υποτροφίες σπουδών ως εξής :

  • 2 ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο  ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης) , σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων
  • 2 πλήρεις, υποτροφίες φοίτησης  στην ΑΛΦΑ Επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες αυτόματα μπαίνουν σε κλήρωση για
2  Υποτροφίες Διετούς Φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε ειδικότητα Επιλογής τους.

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σε αυτή την πρωτοβουλία που κινείται εντός του πνεύματος αλληλεγγύης και Εταιρικής Υπευθυνότητας, δικαιούχοι είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγόμενοι από μικρά νησιά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Έχει αναρτηθεί στο www.smallislands.org .

Βασική φιλοσοφία και κεντρικό «δοκούν»των ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι η Ποιότητα στην Εκπαίδευση, με στόχο την Ανάδειξη νέων Επαγγελματιών, οι οποίοι διαθέτουν περισσότερα εφόδια και εμφανές συγκριτικό πλεονέκτημα επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να απορροφώνται άμεσα από την αγορά εργασίας και να ανελίσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού στίβου.

Ο Δήμαρχος

Στόικος Γρηγόρης

 

Δείτε και αυτό

H Πάτμος

Δελτίο Τύπου για το MASTERPLAN του λιμένα Σκαλας Πάτμου

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΤΜΟΥ                                                  Πάτμος, 14-1-2018                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και τον Γραμματέα της Επιτροπής

Ανακοινώσεις Πνευματικού Κέντρου

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου

Πάτμος 8-9-10 Σεπτεμβρίου 2017 Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το» 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Πάτμου»   (πρώην Συναπάντημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών). Η

Τουρισμός

Συνεδρίαση της Ε.Τ.Α.Π. Πάτμου

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     Πάτμος,  09 Οκτωβίου 2018 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ